Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΥΠΙΚΟ 10ου ΤΕΚΤΟΝΙΚΥ ΒΑΘΜΟΥ

 


10os ΒΑΘΜΟΣ

ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ

ΠΕΡΙΛΗΨΙΣ

    Ο βαθμός ούτος, ωs και ο προηγούμενος, ελήφθη εκ του Γερμανικού  θεοφωτιστικού συστήματος του Δρ. Weisshaupt και αναφέρεται ειs την εκδίκησιν του φόνου του Χιράμ.

Συμπληροί τον προηγούμενο βαθμό, δια της τελέσεως τηςs εκδικήσεως και τns τιμωρίας των τριών εταίρων, οίτινες εφόνευσαν τον Διδάσκαλον.

 Δέκα πέντε Διδάσκαλοι αποσταλέντες υπό του Σολομώντος εις τον βασιλέα των Γετών Μαάκα, παρ'ώ είχον καταφύγει οι δολοφόνοι, συλλαμβάνουσιν αυτούς επιτέλους και τους φέρουσιν εις Ιερουσαλήμ, όπου δικάζονται και τιμωρούνται δια θανάτου, αποκεφαλιζόμενοι.

Αι κεφαλαί αυτών μετά των εργαλείων, δι'ών εφόνευσαν τον Χιράμ, εκτίθενται επί πασσάλων έμπροσθεν των τριών θυρών, ας κατείχον κατά την εσπέραν του εγκλήματος. Ούτως η κεφαλή του Στολκίν εκτίθεται εις την Μεσημβρινήν πύλην, φέρουσα κάτω δεν την σφύραν, η του Οτερφουτ εις την Δυτικήν, μετά του κανόνος και η του Αβιβάλ εις την Ανατολικήν μετά του γνώμονος

Ο θάνατος των τριών κακούργων συμβολίζει τον θάνατον του Φανατισμού, της Αμαθείας και της Τυραννίας.

 

ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ

 

Ο Ναός κοσμείται δια παραπετασμάτων μελανών εστιγμένων δι' ερυθρών και λευκών δακρύων, φωτίζεται δε υπό 15 φώτων, ων 5 εν τη Ανατολή και ανά 5 προ εκάστου Επόπτου.

 

ΣΗΜΕΙΟΝ

 

Φέρειν την πυγμήν συνεσφιγμένην, ως εάν εκράτει εγχειρίδιον υπό τον πώγωνα και καταβιβάζειν αυτήν κατά μήκος του σώματος, ως εάν ήθελέ τις ν' ανοίξη την κοιλίαν. 

Ο προς όν απευθύνεται η ερώτησις απαντά δια του σημείου του Μαθητού, όπερ εκτελεί δια κεκλεισμένης της χειρός και του αντίχειρος τεταμένου.

 

ΤΑΞΙΣ

Το πρώτον μέρος του σημείου

 

ΚΡΟΥΣΙΣ

ΟΟΟΟΟ

 

ΗΛΙΚΙΑ

Εικοσιπέντε έτη συμπεπληρωμένα.

 

 

                         

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.