Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΥΠΙΚΟ 12ου ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ

 



12os ΒΑΘΜΟΣ

 

 " ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ"


ΠΕΡΙΛΗΨΙΣ

Ο βαθμός ούτος διδάσκει την συμβολικήν εφαρμογήν της αρχιτεκτονικής εις την ειποικοδόμησιν του ηθικού ανθρώπου και βελτίωσιν αυτού κατά τρόπον τοιούτον, ώστε να ηγεμονεύση εν τη καρδία του ο ηθικόs διάκοσμοs της αγάπης, της αληθείας και της δικαιοσύνης, των τριών τούτων στύλων του Ναούόν πας Τέκτων εγείρει εν εαυτώ εις Δ.'. Τ.'. Μ.'. A.’. Τ.'. Σ.'.

 

Ο 12ος βαθμός αναμιμνήσκει τω Τέκτονι την διδασκαλίαν της μυήσεως του βαθμού του Εταίρου, κατά την δευτέραν περιοδείαν εν τη οποία γίγνεται λόχος περί αρχιτεκτονικής.

 

Η εργασία άρχεται άμα ως ο αστήρ της πρωίας ανατείλη, και λήγει μετά την δύσιν του ηλίου, άμα ως ανατείλη ο έσπερος. Ο Μέχας Διδάσκαλος ανακηρύσσεται Αρχιτέκτων εις ανάμνησιν της αμίλλης, μεθ' ής προσήλθον εις διαγωνισμόν οι 12 Διδ.'. εκ των 12 φυλών του Ισραήλ, όπως εκλεγή μεταξύ αυτών ο άριστος προς αποπεράτωσιν του Ναού του Σολομώντος. Ενταύθα ο φωτοβόλος αστήρ φέρει τον μυούμενον εις το μυστήριον της Γνώσεως και της Γενέσεως.

 

ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ


Ο διάκοσμος του Ναού είναι λευκός φέρων ερυθράς φλόγας.


ΤΑΞΙΣ


Θέτειν την δεξιάν χείρα εις το μέσον της αριστεράς παλάμης.

 

ΣΗΜΕΙΟΝ


Θέτειν την δεξιάν χείρα εις το μέσον της αριστεράς παλάμης, ως να εχαράσσετο δια του δεξιού αντίχειρος σχέδιον, και ατενίζειν τον Πρόεδρον.

 

ΚΡΟΥΣΙΣ


ΟΟΟ και κατόπιν ΟΟ ΟΟΟ ΟΟ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.